PREDSTAVITEV

Vaš prvi stik s fitnesom Laguna BeFit bo moderna recepcija, kjer boste dobili vse potrebne informacije. Prijazno osebje vas bo seznanilo z našo ponudbo in vam obenem svetovalo pri odločitvi. Tu se boste vpisali in se lahko že kar takoj naročili na t. i. prvi predstavitveni trening z našimi fitnes vaditelji.

V prostore fitnesa vas bo popeljal strokovno usposobljen vaditelj. Le-ta vas bo ob prvem obisku seznanil s trenažerji in vam sestavil osnovni vadbeni načrt. Naučil vas bo, kako si sleherni trenažer pravilno nastavite: tako bo vaša vadba vedno varna in učinkovita. Kaj hitro boste opazili, da se, ob upoštevanju preprostih navodil, tega ni težko naučiti in navaditi. In ne pozabite, kadarkoli kasneje vam bo vaditelj z veseljem svetoval in vam pomagal pri sami vadbi.

Laguna BeFit fitnes razpolaga z vadbenim prostorom, ki meri 450 m², visoki stropi in pogled na bazenski sklop pa dajeta fitnesu še dodatno prednost pred ostalimi, saj je fitnes zato svež in svetel. Sam fitnes je smiselno razdeljen na pet različnih, pa vendar prepletajočih se, vadbenih sklopov:

Trening v fitnesu se začne na kardio trenažerjih. S tako vadbo se ogrejemo in tako telo pripravimo na izzive, ki bodo tej vadbi sledili. S kardio napravami pa treniramo tudi našo najpomembnejšo mišico – srce!

Redna aerobna vadba, ki se na takih napravah izvaja, bo ugodno vplivala na naš srčno-žilni in dihalni sistem, bodisi posnemanje vzpenjanja po stopnicah na steperju ali teka na smučeh na eliptikih, bodisi tek na tekaški stezi ali kolesarjenje na različnih tipih stacionarnih koles.

Vsa kardio linija, s katero se boste srečali v našem centru, je zasnovana uporabniku prijazno in je preprosta za uporabo. Na voljo vam je 6 tekalnih stez, 4 eliptiki, 4 steperji, 9 različnih koles, proizvajalcev LifeFitness in SportsArt. Na kardio vam ne bo treba več čakati. V sosednji dvorani vas čaka še 16 koles Spinner®-jev, ki so namenjeni skupinski vadbi ali vašemu naprednemu kardio treningu.

So osnova vsakega modernega fitnes centra. Njihov „spekter“ namenskosti je širok: vsak športni trening se na njih začne – z njimi krepimo moč in s tem zavedanje našega telesa ter pripravimo mišice na zahtevnejše trenažne procese. Prav tako so dobrodošli pri vsakršni fizioterapevtski obravnavi oz. rehabilitaciji po poškodbah, ki zahtevajo krepitev določenih mišičnih skupin.

V našem centru boste našli preko 40 takšnih trenažerskih postaj – vsaj dva trenažerja za vsako mišično skupino Najboljše iz linije Signature, najprestižnejše znamke LifeFitness, najfunkcionalnejše od proizvajalca TuffStuff-a in izbrane predstavnike K-linije, slovenskega proizvajalca SOKOLgym, ki skupaj zaokrožujejo popolno celoto. Vsak trenažer je namenjen krepitvi posamezne mišične skupine. Visoka kakovost opreme, odlična biomehanska funkcionalnost, priročnost in udobnost, varnost in učinkovitost, so kriteriji, ki so narekovali postavitev najsodobnejšega fitnes centra.

Ko bodo vaše mišice že nekoliko navajene na premagovanje bremen, se boste z veseljem lotili še prostih uteži. V tem delu fitnesa boste našli tisto, kar daje srž vsaki tovrstni telovadnici:

  • gumirane enoročne uteži, od 2 kg do 50 kg, in to dveh kompletih
  • TufStuff-ovo prosto in Smithovo kletko (z vodili), poleg tega pa še eno samostojno Smithovo kletko
  • večnamenske klopi, z možnostjo nastavitve naklona
  • klopi za benč, poševni benč, potisk nad glavo, dve Scottovi klopci, T-row klop
  • dve postaji s škripci (LifeFitness in TuffStuff), ki omogočata nešteto vaj, z vsemi pripadajočimi vadbenimi postajami (veslanje sede, priteg – lat pull down, izteg v komolcu …)

Posebej velja omeniti tudi drogove oz. osi, ki so vsi, brez izjeme izdelani po principu olimpijskih osi. To pomeni, da je zunanji del droga, torej tisti del, na katerega nalagamo diske, vrtljiv. S tem omilimo stres v zapestjih, ki se pojavlja med premagovanjem bremen, in se posledično izognemo morebitnim poškodbam, zaradi stalnih napetosti v že tako obremenjenih sklepih.

Vaje, ki jih lahko izvajate s prostimi utežmi, so tako raznolike in številčne, da se jih zlepa ne boste naveličali. Iz treninga v trening boste spoznavali nove in drugačne, ki vas bodo pozitivno izzivale.

V vsak vadbeni proces je smotrno umestiti tudi vaje za raztezanje. V fitnesu je temu namenjen poseben kotiček, ki ga zaokrožujejo vadbene blazine in stojali za raztezanje.

Prav je, da so naše mišice tonizirane in močne, a naj bodo tudi pravilno raztegnjene, saj le tako ohranjajo svojo funkcionalnost

Posebnost centra pa je tudi prostor, ki je namenjen funkcionalnemu treningu, pri čemer velja izpostaviti stojalo s TRX-i, rekviziti za popoln trening. Dopolnjujejo ga še ravnotežne deske, Bosu, FlowIn, proprioceptivne blazine in elastike. Samo za sladokusce!

Da pa boste trening zaključili s piko na i, si v našem baru privoščite proteinski napitek. Namreč še kako pomembno je, da našemu telesu po vadbi zagotovimo pomembna hranila. Kaj hitro pa boste tudi opazili, da se vadeči po treningih nasploh radi zadržijo v baru in v prijetni družbi so-vadečih trening pravzaprav zaključijo ob pogovoru.

Lepo vabljeni v center, kjer vam ne bo zmanjkalo idej za trening!

GALERIJA

Foto: Dušan Tešanovič – Videomantik in Max Verderber

Postani član Kluba LAGUNA

Klub LAGUNA je klub registriranih uporabnikov storitev po posebnem ceniku.

VČLANI SE