PREDSTAVITEV

Vaš prvi stik s fitnesom Laguna BeFit bo moderna recepcija, kjer boste dobili vse potrebne informacije. Prijazno osebje vas bo seznanilo z našo ponudbo in vam obenem svetovalo pri odločitvi. Tu se boste vpisali in se lahko že kar takoj naročili na t. i. prvi predstavitveni trening z našimi fitnes vaditelji.

V prostore fitnesa vas bo popeljal strokovno usposobljen vaditelj. Le-ta vas bo ob prvem obisku seznanil s trenažerji in vam sestavil osnovni vadbeni načrt. Naučil vas bo, kako si sleherni trenažer pravilno nastavite: tako bo vaša vadba vedno varna in učinkovita. Kaj hitro boste opazili, da se, ob upoštevanju preprostih navodil, tega ni težko naučiti in navaditi. In ne pozabite, kadarkoli kasneje vam bo vaditelj z veseljem svetoval in vam pomagal pri sami vadbi.

Laguna BeFit fitnes razpolaga z vadbenim prostorom, ki meri 450 m², visoki stropi in pogled na bazenski sklop pa dajeta fitnesu še dodatno prednost pred ostalimi, saj je fitnes zato svež in svetel. Sam fitnes je smiselno razdeljen na pet različnih, pa vendar prepletajočih se, vadbenih sklopov:

Trening v fitnesu se začne na kardio trenažerjih. S tako vadbo se ogrejemo in tako telo pripravimo na izzive, ki bodo tej vadbi sledili. S kardio napravami pa treniramo tudi našo najpomembnejšo mišico – srce!

Redna aerobna vadba, ki se na takih napravah izvaja, bo ugodno vplivala na naš srčno-žilni in dihalni sistem, bodisi posnemanje vzpenjanja po stopnicah na steperju ali teka na smučeh na eliptikih, bodisi tek na tekaški stezi ali kolesarjenje na različnih tipih stacionarnih koles.

Vsa kardio linija, s katero se boste srečali v našem centru, je zasnovana uporabniku prijazno in je preprosta za uporabo. Na voljo vam je 6 tekalnih stez, 4 eliptiki, 4 steperji, 9 različnih koles, proizvajalcev LifeFitness in SportsArt. Na kardio vam ne bo treba več čakati. V sosednji dvorani vas čaka še 16 koles Spinner®-jev, ki so namenjeni skupinski vadbi ali vašemu naprednemu kardio treningu.

So osnova vsakega modernega fitnes centra. Njihov „spekter“ namenskosti je širok: vsak športni trening se na njih začne – z njimi krepimo moč in s tem zavedanje našega telesa ter pripravimo mišice na zahtevnejše trenažne procese. Prav tako so dobrodošli pri vsakršni fizioterapevtski obravnavi oz. rehabilitaciji po poškodbah, ki zahtevajo krepitev določenih mišičnih skupin.

V našem centru boste našli preko 40 takšnih trenažerskih postaj – vsaj dva trenažerja za vsako mišično skupino Najboljše iz linije Signature, najprestižnejše znamke LifeFitness, najfunkcionalnejše od proizvajalca TuffStuff-a in izbrane predstavnike K-linije, slovenskega proizvajalca SOKOLgym, ki skupaj zaokrožujejo popolno celoto. Vsak trenažer je namenjen krepitvi posamezne mišične skupine. Visoka kakovost opreme, odlična biomehanska funkcionalnost, priročnost in udobnost, varnost in učinkovitost, so kriteriji, ki so narekovali postavitev najsodobnejšega fitnes centra.

Ko bodo vaše mišice že nekoliko navajene na premagovanje bremen, se boste z veseljem lotili še prostih uteži. V tem delu fitnesa boste našli tisto, kar daje srž vsaki tovrstni telovadnici:

 • gumirane enoročne uteži, od 2 kg do 50 kg, in to dveh kompletih
 • TufStuff-ovo prosto in Smithovo kletko (z vodili), poleg tega pa še eno samostojno Smithovo kletko
 • večnamenske klopi, z možnostjo nastavitve naklona
 • klopi za benč, poševni benč, potisk nad glavo, dve Scottovi klopci, T-row klop
 • dve postaji s škripci (LifeFitness in TuffStuff), ki omogočata nešteto vaj, z vsemi pripadajočimi vadbenimi postajami (veslanje sede, priteg – lat pull down, izteg v komolcu …)

Posebej velja omeniti tudi drogove oz. osi, ki so vsi, brez izjeme izdelani po principu olimpijskih osi. To pomeni, da je zunanji del droga, torej tisti del, na katerega nalagamo diske, vrtljiv. S tem omilimo stres v zapestjih, ki se pojavlja med premagovanjem bremen, in se posledično izognemo morebitnim poškodbam, zaradi stalnih napetosti v že tako obremenjenih sklepih.

Vaje, ki jih lahko izvajate s prostimi utežmi, so tako raznolike in številčne, da se jih zlepa ne boste naveličali. Iz treninga v trening boste spoznavali nove in drugačne, ki vas bodo pozitivno izzivale.

V vsak vadbeni proces je smotrno umestiti tudi vaje za raztezanje. V fitnesu je temu namenjen poseben kotiček, ki ga zaokrožujejo vadbene blazine in stojali za raztezanje.

Prav je, da so naše mišice tonizirane in močne, a naj bodo tudi pravilno raztegnjene, saj le tako ohranjajo svojo funkcionalnost

Posebnost centra pa je tudi prostor, ki je namenjen funkcionalnemu treningu, pri čemer velja izpostaviti stojalo s TRX-i, rekviziti za popoln trening. Dopolnjujejo ga še ravnotežne deske, Bosu, FlowIn, proprioceptivne blazine in elastike. Samo za sladokusce!

Da pa boste trening zaključili s piko na i, si v našem baru privoščite proteinski napitek. Namreč še kako pomembno je, da našemu telesu po vadbi zagotovimo pomembna hranila. Kaj hitro pa boste tudi opazili, da se vadeči po treningih nasploh radi zadržijo v baru in v prijetni družbi so-vadečih trening pravzaprav zaključijo ob pogovoru.

Lepo vabljeni v center, kjer vam ne bo zmanjkalo idej za trening!

GALERIJA

Foto: Dušan Tešanovič – Videomantik in Max Verderber

HIŠNI RED

HIŠNI RED LAGUNA BEFIT CENTRA LJUBLJANA

 1. V kolikor član nima s seboj članske izkaznice se mora identificirati z osebnim dokumentom.
 2. Vadeči se mora pred začetkom vadbe javiti na recepciji ali uporabiti sistem prijave na terminalnem sistemu pred vhodom v garderobe oziroma dvorane.
 3. Receptor je upravičen preveriti vadbeno kartico pred vsako vadbo vadeče stranke Laguna Befit centra (naprej LBC).
 4. Vadbene kartice ni možno hraniti v recepciji LBC.
 5. Vadnina se plača pred začetkom vadbe v LBC.
 6. V garderobe, na športna igrišča in v vadbene prostore je dovoljen vstop samo vadečim osebam, trenerjem in osebju LBC.
 7. Vstop v fitnes in dvorane vodenih vadb je dovoljen osebam starejšim od 15 let. Vsi vadite na lastno odgovornost.
 8. Gostom, otrokom, gledalcem in ostalim obiskovalcem ni dovoljen vstop na športna igrišča, v vadbene prostore ali garderobe LBC, razen registriranim članom LBC, obiskovalcem kopališča Laguna, članom, ki so registrirani v specializiranih partnerskih programih.
 9. Zadrževanje otrok v prostoru namenjen treningu ni dovoljeno. Otroci ne izvajajo treninga zraven staršev. Otroci starše počakajo na recepciji fitnesa!
 10. Garderobne omarice niso lastniške, ter morajo biti izpraznjene po vsakem treningu.
 11. Osebne predmete za trening ( npr.: pas, bidon, brisača ) imejte med treningom pod nadzorom. Za osebne predmete ne odgovarjamo.
 12. Med treningom v dvorani je iz higienskih razlogov obvezna uporaba brisače, čistih športnih oblačil in čistih športnih copatov, ki ne pušča sledi (‘indoor non-marking shoes’). Prepovedano je biti bos ali pomanjkljivo oblečen.
 13. Prepovedano je metanje uteži na tla.
 14. Po končani uporabi uteži, jih je potrebno odložiti na za-to namenjeno stojalo.
 15. Vnašanje športnih torb v področje fitnes naprav ni dovoljeno.
 16. V vadbenih prostorih je prepovedana uporaba kakršnekoli steklovine (kozarci, steklenice,..). V vadbene prostore in gostinski lokal ni dovoljen vnos hrane in pijače.
 17. Prepovedana je preglasna vadba ali vadba s katero bi motili ostale obiskovalce fitnes centra.
 18. Vadeči po uporabi rekvizite vsakokrat pospravi na za to predvidena mesta. Vadeči po uporabi napravo za seboj očisti oz. zapusti v urejenem stanju. Po končanem treningu je potrebno napravo očistiti z razkužilom.
 19. Po končanem treningu, napravo ali klop sprostite, da omogočite nemoteno vadbo ostalim članom.
 20. Škodo nastalo zaradi malomarnosti in neupoštevanja hišnega reda, nosi član.
 21. V kolikor član ne zna oziroma ne razume uporabe določenih naprav je dolžan za pomoč prositi trenerja ali drugo usposobljeno osebo. Odgovornost za morebitne poškodbe, nastale zaradi neupoštevanja navodil trenerja oziroma zaradi neznanja ali nepravilne uporabe naprav nosi član.
 22. Vadeči je dolžan skrbeti za vzdrževanje reda in čistoče v vseh vadbenih prostorih. Smeti se odlagajo v koš za smeti.
 23. Zaradi ustrezne priprave na skupinski trening je priporočen prihod 15 minut pred začetkom skupinskega treninga.
 24. Osebne ali skupinske treninge smejo voditi le trenerji, kateri so pooblaščeni s strani GPL d.o.o..
 25. V prostorih Befit fitnes centra Laguna je prepovedana prodaja kakršnih koli dodatkov k prehrani ali drugega blaga s strani nepooblaščenih oseb.
 26. Denarja za vplačane karte (mesečne ali sezonske) ne vračamo.
 27. V primeru kakršnih koli težav ali vprašanj, se vadeči obrne na osebje recepcije LBC.
 28. Knjigo pritožb in pohval stranka dobi na recepciji LBC. Vpis v knjigo ni omejen, omejitev velja samo za pregled knjige pritožb in pohval LBC, ki je dovoljena samo pristojnim osebam LBC.
 29. Nošenje zaščitne maske je OBVEZNO v notranjih prostorih in skladno z veljavnimi odloki vlade RS.
 30. Za vstop v Befit center JE OBVEZNO IZPOLNJEVANJE PCT POGOJA v skladu z veljavnimi odloki vlade RS.
 31. Ob vstopu  je vsak obiskovalec dolžan na recepciji predložiti dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) in lahko vstopi  le na podlagi veljavne QR kode, ob predložitvi osebnega dokumenta, kar preverja receptor centra.
 32. V primeru ne izpolnjevanja pogoja PCT vstop ni dovoljen.
 33.  V primeru lažje kršitve hišnega reda, vam receptor, trener ali druga pooblaščena oseba s strani Befit fitnes centra Laguna lahko izda opomin.
 34. Nadaljnjo neupoštevanje hišnega reda se lahko sankcionira s preklicem karte in prepovedjo vstopa v Befit fitnes centra Laguna

 

Dodatna pojasnila in navodila

 

IDENTIFIKACIJA

 • Receptor je upravičen preveriti identifikacijo stranke, ki ima poleg navedbe osebnih podatkov tudi sliko stranke/vadečega.
 • Vadbena kartica ni prenosljiva in je vezana zgolj na osebo, ki je poravnala vadnino in kateri je bila izdana; če stranka kartico pozabi, se ji zaračuna izposoja nadomestne kartice po veljavnem ceniku (izdelava kartice 2,00 €).
 • V kolikor se stranka ne želi identificirati ali krši hišni red ji receptor ni dolžan dovoliti dostop v vadbene prostore, pri čemer stranka ni upravičena do povračila vplačil.

 

VARŠČINA

 • Vadeči je dolžan izročiti receptorju varščino v višini po veljavnem ceniku, v naslednjih primerih:
 • za izposojo brisače,
 • za ključ garderobne omarice, v kolikor nima vadbene kartice,
 • vadečemu se vrne varščina ob vrnitvi nepoškodovanega brisače ali ključa.

 

IZGUBA, POŠKODBA, ŠKODA

 • V primeru izgube ali poškodbe vadbene kartice se stranki izdela novo in zaračuna izdelavo le-te po veljavnem ceniku.
 • V primeru poškodovanja in izgube garderobnega ključka, brisače, rekvizita ali ostale opreme, kar sodi v last GPL d.o.o., se zaračuna škoda v pavšalnem znesku, ki je v veljavi na dan dogodka (zapisana v ceniku), oziroma katerega znesek je določen ali vsaj določljiv v pravnem prometu.
 • V primeru naklepnega poškodovanja, poškodovanja iz malomarnosti ali zaradi neupoštevanja pravilnika in navodil osebja, povzročene poškodbe/škode oz. stroške poškodbe/škode lahko GPL d.o.o. vadečemu zaračuna in od njega uveljavlja celotno odškodnino, vključno z morebitnim izgubljenim prihodkom.
 • Za izgubo ali krajo osebnih in drugih predmetov GPL d.o.o. ne odgovarja.
 • Najdene predmete v Laguna Befit centru hranimo 7 dni, po preteku navedenega roka gredo predmeti v uničenje ali odstranitev.

 

ZDRAVSTVENE OMEJITVE

 • Z izpolnitvijo vpisnega lista, s katerim se stranka včlani v KLUB LAGUNA, je obenem podana izjava vadečega, da nima nikakršnih omejitev ali navodil s strani zdravnika in da nima drugih težav, zaradi katerih mu je fizična vadba prepovedana, omejena, oziroma da narava bolezni, poškodbe terja prilagojeno vadbo.
 • Osebje LBC lahko odsvetuje posameznemu uporabniku storitev ali vadečemu določeno vadbo ali športno aktivnost v izjemnih primerih, ko obstaja očitna in neposredna nevarnost za zdravje ali življenje vadečega pa lahko takemu uporabniku storitev tudi prepove nadaljnjo vadbo oz. uporabo določene storitve.
 • V kolikor stranka podatke o zdravstvenem stanju zamolči, priredi, prikrije, pa nastanejo poškodbe in/ali poslabšanje zdravja gre le-to na njeno lastno odgovornost.

 

ODGOVORNOST

 • Vadeči vadi na lastno odgovornost.
 • Vadeči mora izvajati vadbo v LBC v skladu s splošnimi pravili vadbe, določenimi za posamezno obliko vadbe.
 • GPL d. d. njegovi zaposleni in/ali so pogodbeniki, ki izvajajo vadbo ali pomoč pri vadbi in/ali uporabi storitev centra, ne more prevzeti nobene odgovornosti iz naslova poškodb, poslabšanja zdravja ali drugih negativnih posledic, ki nastanejo pri vadbi, ali kot posledica vadbe v centru in/ali uporabi storitev centra tudi v primeru, da je (so) bil (bili) seznanjen(i) z omejitvami, zdravstvenimi težavami ali posebnimi zdravniškimi navodili posameznega vadečega oz. uporabnika storitev.

 

ŠPORTNI PARTNERJI ALI GOSTI

 • Vadeči je dolžan s temi pravili seznaniti vse svoje športne partnerje oz. goste, ki jih povabi v Laguna Befit center ali jim drugače upravičeno omogoči uporabo storitev Laguna Befit centra in zagotovi, da se po njih ravnajo.
 • Vadeči solidarno in neomejeno odgovarjajo za vse povabljene uporabnike iz predhodnih alinej in sicer tako glede nastanka ali povzročitve škode kot tudi na način, da v kolikor temu ni tako, LBC in njegovo osebje lahko in mora prepovedati nadaljnjo uporabo storitev LBC.

 

MLADOLETNE OSEBE

 • Za mladoletno osebo jamčijo in odgovarjajo njegovi starši ali skrbniki.
 • Vadba poteka izključno in samo po navodilih, ki jih poda osebje LBC.
 • Mladoletna oseba ni upravičena do popusta pri plačilu vadnine zaradi omejene uporabe določenih rekvizitov ali prostorov.
 • Mladoletna oseba je dolžna upoštevati vse alineje tega pravilnika.
 • Osebam mlajšim od 15 let ni dovoljeno zadrževanje v fitnesu, osebe med 15 do 16. letom starosti lahko vadijo v spremstvu staršev ali trenerja.
 • Osebe med 16. in 18. letom starosti lahko vadijo pod pogojem, da starši izpolnijo in podpišejo vpisni list (osebno na recepciji LBC).

 

PREPOVED VADBE, KORIŠČENJA PROSTOROV ALI STORITEV

 • Osebje Laguna Befit centra lahko na podlagi tega hišnega reda z ustno utemeljitvijo prepove vadečemu vadbo in sicer bodisi posamezno vadbo oz. v primeru hujših ali ponavljajočih se kršitev (dve kršitvi ali več v obdobju 6 mesecev) vadbo tekom celotne sezone oz. do konca začete sezone, brez povrnitve stroškov ali neizrabljenih kart.
 • Vadeči oz. uporabnik storitve v primeru prepovedi vadbe ni upravičen do vračil vplačil, predplačil, predplačil ali drugih stroškov vadbe.
 • Najem vadbenih prostorov za podjetja, športne klube/društva in trenerje se ureja s pogodbo.
 • GPL d.o.o. prepoveduje najem in uporabo infrastrukture LBC v obliki podnajema drugim uporabnikom LBC v celoti ali delno.

 

V kolikor se pravilnik izobešen na oglasni tabli LBC vsebinsko ne ujema s pravilnikom objavljenim na internetni strani LBC, se smatra za veljavnega prvi navedeni. Vsakega novo ali ponovno vpisanega člana LBC se seznani s hišnim redom LBC.

Gpl d.o.o. si pridržuje pravico do prilagajanja in sprememb hišnega reda. Spremembe in dopolnitve pravil veljajo tisti dan, ko so izobešena na oglasni deski Laguna Befit centra.

Uprava Laguna Befit centra

GPL d.o.o.

Ljubljana, 1.11.2021

Postani član Kluba LAGUNA

Klub LAGUNA je klub registriranih uporabnikov storitev po posebnem ceniku.

VČLANI SE