Boot Camp, ki je ime dobil po vojaškem načinu treningov, je oblika funkcionalne vadbe, pri kateri uporabljamo predvsem lastno težo in enakomerno aktiviramo vse mišične skupine. Vaje so tehnično nezahtevne, sestavljene iz kombinacije sonožnih poskokov, sklec, trebušnjakov, počepov, dviganja uteži ali različnih predmetov, raztezanja elastičnih trakov, uporabe funkcionalnega pripomočka TRX (Total Resistance eXercise), kettlebellov, teka ipd.

Vaje potekajo v intervalih, njihova intenzivnost pa privede do izboljšanja vzdržljivosti in moči. Izziv BootCampa je med drugim tudi pripeljati telo do njegovih skrajnih zmogljivosti pri čemer, ob hkratni vključitvi več mišičnih skupin, telo porabi več kalorij in se v njem pospešuje metabolizem. Ob redni vadbi, ki praviloma poteka v skupini, se ob krepitvi splošne telesne pripravljenosti in vzdržljivosti, krepi in izboljšuje psihična moč in posledično sproščajo negativni učinki stresnega načina življenja. Nenazadnje se v okviru BootCamp vadbe v skupinah krepi ekipni duh in druženje, ki se iz prostorov za vadbo prenaša tudi v zasebno življenje.
BootCamp je primeren tako za ženske, moške, rekreativce, tekmovalne športnike, ne glede na starost in fizično zmogljivost, v ugodnih vremenskih razmerah pa lahko vadba preselimo tudi na prosto.

BOOT CAMP DAJE MOŽNOST ZA:

– izboljšanje splošne telesna pripravljenost, moči, vzdržljivosti,

– krepitev mišic,

– izgubo odvečnih maščob in oblikovanje telesa,

– izboljšanje psihične moči,

– krepitev ekipnega duha, pridobitev novih prijateljev,

-izboljšanje načina prehrane.

 

ZAKAJ JUTRANJI BOOTCAMP?
Je edinstven sistem vadbe, ki povezuje:

  • vaje za krepitev
  • vaje za gibljivost
  • vaje, kjer kot obremenitev uporabljamo upor.

 

GLAVNI NAMEN VADBE:

  • krepitev mišic trupa (vse trebušne in hrbtne mišice) – centra telesa in ohranjanje stabilnosti med izvajanjem gibanja z nogami in rokami,
  • mobilizacija hrbtenice
  • izboljšanje gibljivosti.

Vadba je primerna za vse, ki imajo bolečine v križu, za nosečnice, kot poporodna vadba in za tiste, ki imajo težave z osteoporozo.

 

POZITIVNI UČINKI:

  • močnejša hrbtna muskulatura, saj vadba preprečuje pojav bolečin v hrbtenici pri večjih obremenitvah
  • bolj pokončna drža in vitka postava
  • boljše ravnotežje
  • manj težav pri spanju in manj stresa.

VIDEO

Program BE FIT z Nino zajema različne tipe treningov, ki v pravilnem razmerju prinašajo hitre in ciljno usmerjene rezultate. Poleg boljšega počutja in bolj zdravega življenjskega sloga bomo s programom vplivali na izboljšanje splošne fizične pripravljenosti, moči, okretnosti, vzdržljivosti in nenazadnje na tisto, kar si želimo vsi, VIZUALNO SPREMEMBO TELESA.

Z napredkom v mislih, Be Fit program smiselno kombinira glavne tri tipe treningov; kardio vadbo, trening z utežmi in visoko intenzivni intervalni trening. Vadbe so prilagojene posameznikovi fizični pripravljenosti in so primerne tako za začetnike kot že trenirane posameznike vseh starosti. Poleg omenjenih glavnih tipov treninga znotraj programa izvajamo tudi oblikovanje predvsem `problematičnih ženskih predelov` telesa kot so trebuh, noge in zadnjica.

Tedenski plan treningov zajema:

KARDIO VADBA je odlična vadba za kurjenje maščobe in prestrukturiranje telesa. Je zabavna in izredno raznolika. Dobra glasba in moč skupine nas motivirajo, da dlje časa vztrajamo v coni srčnega utripa, ki pospešeno kuri maščobe. Je izredno pomembna saj pozitivno vpliva na srčno žilni sistem, ohranja telo zdravo in preprečuje nastanek mnogih bolezni. Z redno kardio aktivnostjo se močno zmanjša možnost tveganja za nastanek bolezni srca in ožilja, bolezni pljuč, diabetesa in visokega krvnega pritiska.

TRENING Z UTEŽMI! Večina pripadnic ženskega spola se ga ustraši. Vendar lahko rečemo, da popolnoma neupravičeno. S pravilno izbiro teže je trening z utežmi ključen pri izgubljanju telesne teže in preoblikovanju telesa in pri ženskah ne povzroča večjega prirastka mišične mase, jo pa ohranja. Ker z leti (po 30. letu) začnemo zgubljati mišično maso, je trening z utežmi ključna naložba za ohranjanje moči in agilnosti v zrelejših letih in starosti. In še dejstvo, ki nas ženske ponavadi pripravi, da treningu z utežmi damo priložnost… več kot imamo mišične mase, večja bo poraba kalorij tako na treningu kot v vsakdanjem življenju!

VISOKO INTENZIVNI INTERVALNI TRENING (HIIT) nam pomaga do izrednih in izredno hitrih rezultatov. Čedalje več ljudi ga vključuje v svoje trening plane, saj velja za enega izmed najboljših tipov treninga za izgubljanje telesne maščobe in preoblikovanje telesa predvsem zaradi tega, ker povzroča porabo telesnih maščob tudi v mirovanju. Izvajanje kratkih intervalov visoke intenzivnosti pospešuje delovanje metabolizma in povzroča povečano porabo kalorij tudi do 72 ur po opravljenem treningu. HIIT vpliva na ugodno hormonalno ravnovesje, upočasnjuje staranje ter znižuje krvni tlak in slab holesterol. Prednost tovrstnega treninga je tudi v prihranjenem času. Verjemite, zgolj 30 minut je popolnoma dovolj 😉

Prilagojen način vadbe za starejšo populacijo, kjer je poudarek na stabilizaciji trupa, koordinaciji, krepitvi hrbtenice in raztezanju.

Z vadbo v zlatih letih si boste povečali vitalnost in upočasnili prehitro staranje – zagotovljena pa je tudi prijetna družba.

NIT je visokointezivna vadba s trenerko Natašo Gorenc. Gre za zabavno kombinacijo funkcionalnih vaj za moč, vzdržljivost in gibljivost. Narava vadbe povzroči znatno kurjenje maščob (povišana stopnja metabolizma) ter izboljšanje tonizacije, moči in vzdržljivosti celotnega mišičnega sistema. Vadba ne vsebuje koreografije in jo lahko izvajamo z opcijami oziroma lažjimi različicami ter tako prilagodimo svoji telesni pripravljenosti.

Je funkcionalen trening z obremenitvijo celotnega telesa. Pri vadbi se uporabljajo tako rekviziti kot lastna teža, gibanja pa so kompleksna in dinamična. Največkrat se uporabijo rekviziti kot so kolebnica, kettlebelli, medicinke, TRX trakovi, elastike, vrvi,.. Izvaja pa se tudi zelo širok nabor vaj: tek, poskoki, sklece, trebušnjaki, počepi, vzgibi, pilometrične vaje…

Na treningu se ne preizkuša maksimalne moči, kar pomeni, da je primerna tako za moške kot ženske, mlade in stare, vrhunske športnike ter začetnike.

NIT nam pomaga doseči želeni napredek, boljšo motoriko, stabilnost, moč in hitrost. Tak način treninga je primeren za vsakogar, ki si želi učinkovitih treningov in hitrega napredka.

GALERIJA

Postani član Kluba LAGUNA

Klub LAGUNA je klub registriranih uporabnikov storitev po posebnem ceniku.

VČLANI SE