Visoko-intenzivni intervalni trening (HIIT) je poznan po tem, da z njegovo pomočjo lahko pokurite veliko količino maščob res ekstremno hitro. Nove raziskave pa kažejo, da specifične oblike visoko-intenzivnega intervalnega treninga lahko ključno pripomorejo k odstranjevanju odvečnih maščob okoli trebuha, ki lahko resno škodujejo našemu zdravju.

Pozitivni učinki visoko-intenzivnega intervalnega treninga so poudarjeni tudi v pred kratkim objavljeni študiji, ki se je ukvarjala predvsem s tem kako različne vrste treninga vplivajo na telesno pripravljenost in kompozicijo telesa pri zdravih odraslih osebah. Raziskava je sledila dvema skupinama vadečih, pri čemer je prva skupina sledila smernicam konvencionalnega treninga, druga skupina pa je dvakrat tedensko vključila še visoko-intenzivni intervalni trening – Les Mills Grit.

Obe skupini sta dosegli dobre rezultate pri izgubljanju celotne telesne maščobe, pri čemer pa tistim, ki so vključili v svojo vadbo visoko-intenzivni intervalni trening ni bilo potrebno preživeti nešteto ur v telovadnici.

Posamezni Les Mills Grit programi, ki so bili uporabljeni v študiji so namreč dolgi le 30 minut a so obenem oblikovani tako, da spodbudijo maksimalno kurjenje kalorij med in tudi po vadbi.

Če torej v svoj trening vključite le dve vadbi Les Mills Grit na teden lahko s tem že povečate svojo splošno agilnost, povečujete mišično maso in pospešite kurjenje maščob.

Prvi trening je pri nas brezplačen – le prijaviti se je potrebno:

 prijavljam se na brezplačen trening

Povzeto in prevedeno po: The best way to carve inches of your waistline (avtor: Emma Hogan)

https://www.lesmills.com/knowledge/fitness-research/carving-inches-off-your-waistline