Vodna aerobika z Metko v AVGUSTU vsako sredo ob 10.00 na naj letnem kopališču Laguna! Aktivno v poletni dan 🙂

Vodna aerobika je vadba, ki jo izvajamo v vodi na letnem kopališču Laguna v času, ko je kopališče odprto in je primerna za rekreativne športnike. Posamezna gibanja so preoblikovana tako, da z njimi izkoriščamo različne lastnosti vode in upoštevamo zakonitosti gibanja v njej, s čimer hitreje dosegamo učinke vadbe.

KOMU JE VADBA NAMENJENA:
Vadba je primerna za starostne skupine, ženske in moške, začetnike, rekreativce in športnike. Njen temeljni namen je varovati in krepiti zdravje, izboljšati psihofizične sposobnosti, preprečiti nastanek kroničnih nenalezljivih bolezni ozir…oma omiliti njihove posledice, izboljšati počutje in kakovost življenja nasploh.

CILJI VADBE:
Z vodno aerobiko vplivamo na izboljšanje vzdržljivosti srčno-žilnega in dihalnega sistema, razvoj mišične moči in vzdržljivosti, izboljšanje gibljivosti in spremembo sestave telesa.

Aerobna vadba vzpodbuja večjo porabo energije in izkoristek maščob, s čimer lahko uspešneje uravnavamo telesno težo. Z vajami krepitve učvrstimo mišice, skladno oblikujemo telo in izboljšamo telesno držo. Vadba gibljivosti zmanjšuje nevarnost poškodb, preprečuje vnetje mišic in pomaga sprostiti mišično napetost. Vse to vpliva na spremembo sestave telesa, večjo samozavest in samopodobo ter splošno dobro počutje.

Vadba traja 60 minut. Program vadbe sestavljajo ogrevanje, aerobna vadba, vaje za krepitev mišic ter raztezanje s sproščanjem.

UČINKI VADBE:

Redna vadba krepi mišice celega telesa, izboljša delovanje srca, ožilja in dihal, razvija ravnotežje in koordinacijo, izboljša telesno držo, omili bolečine v ledvenem predelu hrbtenice, vratu in sklepih, sprošča stres, vzpodbuja odgovoren odnos do telesa, pomaga ohranjati vitalnost in izboljša samopodobo.

PRIJAVE na tel: 5890137 ali befit@laguna.si
***
FIT V POLETJE: z eno karto za kopališče, vadbe & fitnes že od 32,50€/mes!
***